Overslaan en naar de inhoud gaan
 
tandgevoeligheid meisje met ijsje

icoon tandgevoeligheidTandgevoeligheid

Uit onderzoek blijkt dat 46% van de volwassenen in meer of mindere mate last heeft van gevoelige tanden. Ongeveer de helft van deze groep vraagt zijn/haar tandarts of mondhygiënist om advies bij het verhelpen van dit probleem. Hoe kunt u mensen met tandgevoeligheid helpen?

Gingivarecessie en tanderosie

Het merendeel van deze patiënten weet niet dat tandgevoeligheid ontstaat als gevolg van blootliggende dentinetubuli. Dit wordt veroorzaakt door gingivarecessie of tanderosie, bijvoorbeeld als gevolg van verkeerd of te hard poetsen, abrasieve tandpasta's, zure voedingswaren of bruxisme. Wanneer hun gebit in aanraking komt met temperatuurverandering, mechanische prikkels (tandenpoetsen) of chemische prikkels (zuur/zoet), krijgen deze patiënten een scherpe en kortstondige pijn. Uw adviezen om van deze klachten af te kunnen komen, worden door uw patiënten dan ook zeer gewaardeerd.

Haprepair technologie

Patiënten die last hebben van gevoelige tanden willen hun pijnklachten het liefst zo snel mogelijk kwijt. De VITIS Sensitive producten van Dentaid spelen hier goed op in: zij geven een directe vermindering van de pijn. De nieuwste inzichten om tandgevoeligheid effectief te bestrijden, worden hierbij benut. Voor de ontwikkeling van VITIS Sensitive is gebruik gemaakt van de revolutionaire Haprepair technologie, op basis van hydroxyapatite particles. Deze happarticles integreren volledig met het tandglazuur en het dentineoppervlak.

Dentinetubuli afgesloten

Hierdoor wordt een beschermend en -zeer belangrijk- consistent laagje op de gebitselementen gevormd, waarbij de dentinetubuli worden afgesloten. Deze effectiviteit van VITIS Sensitive is klinisch bewezen: 95% van de patiënten ervaart een aanzienlijke vermindering van tandgevoeligheid na het eerste poetsmoment.