Overslaan en naar de inhoud gaan
 
Meisje met beugel

icoon orthodontieOrthodontie

Door het dragen van orthodontische apparatuur kan biofilm accumuleren, met niet alleen tandvleesproblemen tot gevolg maar ook demineralisatie van het glazuur én een slechte adem. Door wrijving van vaste apparatuur kunnen tevens de zachte weefsels in de mond beschadigd worden.

Lastige plekjes bij orthodonische apparatuur, moeilijk bereikbaar

Tijdens een orthodontische behandeling is het voor de patiënt minder gemakkelijk om een optimale mondhygiëne te realiseren. Hierdoor kan biofilm accumuleren, met niet alleen tandvleesproblemen tot gevolg maar ook demineralisatie van het glazuur én een slechte adem. Door wrijving van vaste apparatuur kunnen tevens de zachte weefsels in de mond beschadigd worden.

Preventie en bescherming

Een goede mondhygiëne is bij orthodontie dan ook extra belangrijk. En dus heeft Dentaid, speciaal voor orthodontiepatiënten, een viertal producten ontwikkeld die tegemoet komen aan de specifieke eisen die gesteld worden aan het reinigen van de mond tijdens orthodontische behandeling. Het VITIS Orthodontic assortiment is bijzonder geschikt voor de preventie van het gebit tegen plaquevorming en cariës. Daarnaast beschermen en verzorgen de VITIS Orthodontic producten de zachte weefsels. Zo wordt irritatie door de vaste apparatuur voorkomen en verminderd.

Geen Chloorhexidine... wel CPC

Voor de dagelijkse ondersteuning van de mondhygiëne tijdens orthodontische behandelingen zijn producten met het werkzame bestanddeel Chloorhexidine niet geïndiceerd. Dit bestanddeel is dus ook niet toegepast in de VITIS Orthodontic producten. Daarentegen wordt het bestanddeel CPC wel geïndiceerd. Het bestanddeel CPC is dan ook toegepast in de VITIS Orthodontic producten.

Interdentale reiniging

Voor interdentale reiniging (van ruimtes tussen 1,9 en 11 mm) wordt aanvullend gebruik van de Interprox ragers aanbevolen.