Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Dentaid steunt structureel Voedselbank Nederland en Straattandartsen. We werken samen met BIGA Groep, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt.

Ook draagt Dentaid jaarlijks verschillende goede doelen een warm hart toe om de vele mooie missies te ondersteunen. Momenteel ondersteunen wij Oma's Soep en Make-A-Wish Belgium.

Eenzaamheid onder ouderen

Oma's soep Oma's Soep gaat op grote schaal eenzaamheid onder ouderen tegen. Oma's Soep BV verkoopt verse producten naar recept van oma, onder andere bij verschillende supermarkten. 50% van de winst wordt gebruikt om structurele activiteiten te organiseren waarbij jong en oud wordt samengebracht, met als doel om eenzaamheid tegen te gaan. Inmiddels is Oma's Soep in 12 verschillende steden actief en worden er duizenden ouderen wekelijks blij gemaakt.

Er worden Kookdagen georganiseerd waar jong en oud samen soep koken en waar gezelligheid en veel lol centraal staat. Daarnaast worden er Soep aan Huis dagen georganiseerd waar de ouderen worden bereikt die het meest geïsoleerd zijn van de samenleving. De bezoekjes en korte contactmomenten maken voor deze ouderen een wereld van verschil. Ook hebben jong en oud structureel contact door deel te nemen aan Pen- en Bel vriend. Tenslotte organiseert de Stichting jaarlijks een groot evenement om alle jongeren en ouderen in het zonnetje te zetten en de boodschap verder te verspreiden. Ouderen vinden meer leuk dan alleen koffie drinken en schaken.

Dentaid support deze mooie missie tegen eenzaamheid.

Soep aan huis Soep aan huis dag

_____________________________________________________________________________________

Hartenwensen van kinderen vervullen

Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen vervult hartenwensen van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende medische aandoening om hen zo kracht te geven in de strijd tegen de ziekte. Als een kind kan geloven dat een wens uitkomt, dan kan het ook geloven dat hij/zij beter kan worden.

Een reden voor Dentaid om dit goede doel te ondersteunen. Dentale professionals kunnen bij een bestelling van 150 euro in de webshop een keuze maken voor een donatie van Dentaid aan Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen. Op deze manier probeert Dentaid een bescheiden bijdrage te leveren aan het belangrijke werk van Make-A-Wish om zoveel mogelijk wensen te kunnen vervullen.

Make a Wish

_____________________________________________________________________________________

Steun voor straattandartsen

Dentaid biedt graag ondersteuning aan dentale professionals die werken aan goede maatschappelijke initiatieven. Het ondersteunen van dit soort maatschappelijke projecten en stichtingen draagt bij aan onze waarden als organisatie.

Wij zetten ons in voor het verbeteren van ieders mondgezondheid, ook van mensen die geen of minimale toegang hebben tot goede mondzorg. Zo ondersteunen wij o.a. diverse straattandartsen met producten voor tandheelkundige behandelingen die dak- en thuislozen, verslaafden en mensen zonder verblijfsvergunning behandelen. Dentaid wil deze initiatieven een grote blijk van waardering geven, een applaus aan de oprichters van deze mooie (helaas noodzakelijke) maatschappelijke projecten in Nederland.

_____________________________________________________________________________________

Donatie mondverzorgingsproducten aan voedselbanken 

Dentaid staat voor een goede mondgezondheid: voor iedere mond, voor elke situatie en voor iedere leeftijd. Daarom doneert Dentaid regelmatig mondverzorgingsproducten aan de voedselbanken. 

De voedselbank

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. Wist je dat niemand honger hoeft te hebben als we voedseloverschotten aan hen geven? Dat is goed voor mens en milieu. De vrijwilligers bij de voedselbanken delen elke week eten maar ook levensmiddelen uit aan mensen die dat tijdelijk hard nodig hebben. Bedrijven, instellingen, overheden en particulieren kunnen helpen met geld, voedsel en diensten. Ook Dentaid draagt hieraan graag zijn steentje bij.

> Info over Voedselbanken

____________________________________________________________________________________

Samenwerking Biga Groep

Biga Groep is een sociaal werkbedrijf in Zeist en onderneemt met een maatschappelijk doel als uitvoeringspartner van de Participatiewet voor de gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug, De Bilt, Bunnik en Wijk bij Duurstede. Zij begeleiden mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naar werk door ze in dienst te nemen of te helpen bij hun zoektocht naar een baan bij werkgevers in de regio.

De afdeling ‘Verpakken’ werkt al 6 jaar voor Dentaid. Verschillende mondhygiëneproducten worden daar beplakt, gelabeld of gesleeved. Bedankt voor jullie harde werk!

Biga Groep

> Info over Biga Groep

Dentaid steunt het Prinses Máxima Centrum

Dentale professionals konden van oktober 2022 t/m augustus 2023 bij hun bestelling van 150 euro een keuze maken voor een donatie aan het Prinses Maxima Centrum. Wij hebben in totaal €5.645 kunnen doneren! 

Princes Máxima Centrum 

In juni 2018 is het Prinses Máxima Centrum in Utrecht geopend door onze Koningin. Sinds dat moment worden alle kinderen met kanker uit heel Nederland in het Máxima behandeld. In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker gesteld en op dit moment overlijdt nog steeds 1 op de 4 kinderen aan deze ziekte. Het Prinses Máxima Centrum heeft één ambitie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Om deze missie te realiseren, is alle kennis en expertise op het gebied van kinderoncologische zorg én research in het Máxima samengebracht. Dát maakt het verschil. Het is een enorme stap voorwaarts, zodat elk kind met kanker de beste behandeling op maat krijgt en nog belangrijker: een grotere kans op overleving heeft.

> Info Prinses Maxima Centrum

____________________________________________________________________________________

Dentaid steunt Rookpreventie Jeugd

Dentale professionals kunnen bij hun bestelling van 150 euro een keuze maken voor een donatie aan Rookpreventie Jeugd. Doe je mee?

Roken, inclusief het onder jongeren populaire vapen, is zoals bekend slecht voor de gezondheid, ook voor de mond. Het kan leiden tot tandvleesproblemen, maar ook tot ongemakken zoals verkleurde tanden en een slechte adem. Onze missie is: een gezonde mond voor iedereen. De doelen van Rookpreventie Jeugd sluiten hier goed op aan.

Rookpreventie jeugd

Stichting Rookpreventie Jeugd heeft als doel om tabak uit te bannen uit de samenleving en roken geschiedenis maken. En dat begint bij de jeugd! Zij willen dit bereiken door zich onder meer hard te maken voor een forse accijnsverhoging en het zo onbetaalbaar te maken voor kinderen, het aantal verkooppunten te verminderen en te zorgen voor een effectievere handhaving van de leeftijdsgrens bij aankoop van tabak. De stichting heeft ook al veel bereikt, zoals een rookverbod op schoolpleinen en dat bij verkooppunten de rookwaren uit het zicht liggen.

> Rookpreventie Jeugd

____________________________________________________________________________________