Overslaan en naar de inhoud gaan
 
gezond tandvlees

icoon gingivitis en parodontitisGingivitis en parodontitis

Veel mensen hebben last van gingivitis. Omdat zij echter geen directe pijnklachten ervaren, vinden ze een bezoek aan de tandarts of mondhygiënist niet direct noodzakelijk. Dit kan een risico met zich meebrengen, aangezien een beginnende tandvleesontsteking kan leiden tot parodontitis.

De risico's van gingivitis

Bij patiënten die met tandvleesproblemen naar de praktijk komen, is direct ingrijpen essentieel om verdere problemen te voorkomen. Bij het realiseren van een optimale mondhygiëne biedt VITIS Gezond Tandvlees een uitstekende ondersteuning. Deze producten zijn zeer geschikt voor die patiënten die ondersteuning nodig hebben omdat de mondgezondheid nog niet helemaal op orde is. De wetenschappelijk onderbouwde formule van VITIS Gezond Tandvlees bestrijdt de biofilm en draagt bij aan regeneratie van de zachte weefsels.

Wat als er toch sprake is van parodontitis?

Tijdig behandelen van parodontitis kan het verlies van elementen bij de patiënt voorkomen. Bij diverse indicaties, zoals parodontale behandelingen (maar ook voor- en na chirurgische ingrepen in de mond en bij het plaatsen van implantaten), wordt regelmatig een ondersteuning met Chloorhexidine producten (tandpasta, gel en mondspoelmiddelen) geadviseerd. Vanwege de uitstekende antibacteriële eigenschappen wordt deze stof in de literatuur vaak aangeduid als 'de gouden standaard' voor ondersteuning bij diverse aandoeningen.

Productoplossingen tegen parodontitis

Bij het behandelen en voorkomen van parodontitis kunnen de PERIO•AID producten een belangrijke rol spelen. De effectiviteit van de PERIO•AID producten is voor een groot gedeelte gebaseerd op de werkzame stof Chloorhexidine. Daarnaast bevatten de PERIO•AID producten Cetylpyridinium Chloride, een stof die eveneens een anti-plaque werking heeft én die de werking van Chloorhexidine versterkt.

Patiëntvriendelijk

PERIO•AID is zowel geschikt voor tijdelijk gebruik bij intensive care (PERIO•AID 0,12% CHX, 0,05% CPC Mondspoelmiddel) als ook voor langdurig gebruik, bijvoorbeeld wanneer een langdurige ondersteuning met CHX noodzakelijk is (PERIO•AID Intensive Care Gel en PERIO•AID Active Control). Dankzij de specifieke samenstelling van de producten wordt overtreatment voorkomen. Patiënten ervaren de (alcoholvrije) PERIO•AID producten als zeer prettig, omdat ze naast bijzonder effectief ook nog eens uitermate patiëntvriendelijk zijn.