Overslaan en naar de inhoud gaan
 

icoon verkleuringenVerkleuring gebit

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer patiënten naast een gezond gebit, ook schone, witte en frisse tanden wenst. Heeft u daar ook mee te maken?

Oorzaken van verkleurde gebitselementen

In de loop van de jaren verliezen gebitselementen hun natuurlijke frisse kleur. Deze verkleuringen kunnen worden veroorzaakt door extrinsieke en/of intrinsieke factoren zoals kleurstoffen uit drank en voedsel, een slechte mondverzorging, slijtage van het gebit, medicijngebruik of avitaliteit van elementen.

Schadelijke hulpmiddelen

Om elementen weer fris en natuurlijk wit te maken zijn diverse methoden en producten ontwikkeld. De meeste daarvan werken met peroxiden of andere schurende elementen. Veel dentale professionals hebben bezwaren tegen het gebruik van dergelijke schadelijke hulpmiddelen.

VITIS Whitening

Na jarenlang onderzoek, gebaseerd op de nieuwste inzichten met betrekking tot whitening van gebitselementen, komt VITIS met een veilige en effectieve Whitening tandpasta en mondspoelmiddel: VITIS Whitening, zonder peroxiden of schurende elementen. VITIS Whitening tandpasta en mondspoelmiddel zijn effectief tegen alle extrinsieke oorzaken van verkleuring van de gebitselementen en geven gebitselementen weer hun natuurlijke frisse kleur terug. Bovendien bestrijdt VITIS Whitening tandgevoeligheid.
Het geheim? Een revolutionaire haptechnologie met een unieke 5-voudige werking.

Integratie in hydroxyapatite structuur

De effectiviteit van VITIS Whitening is o.a. gebaseerd op een nieuwe haprepair technologie waarbij hydroxyapatite happarticles zich hechten aan het dentineoppervlak. Vanwege hun miniscule grootte kunnen deze deeltjes in de tandpasta en het mondspoelmiddel volledig in het tandglazuur en de dentine worden opgenomen.

Natuurlijke witte kleur

Er wordt dus geen tijdelijk laagje op de elementen gevormd, maar er vindt een daadwerkelijke integratie plaats van de deeltjes in de bestaande hydroxyapatite structuur. Op deze wijze worden barstjes en onregelmatigheden in het tandoppervlak opgevuld. De elementen worden gladder, gaan meer glanzen en krijgen hun natuurlijk witte kleur terug.